Milí přátelé psavci!
Je nás čím dál víc a baví to s námi i umělecké osobnosti

Na brzké literární dílně pod Králickým Sněžníkem nás provede taji scénaristiky Milan Šteindler, herec, režisér a legendární sklepák. Budeme psát i pohádky o lesních bytostech, které provázejí místního horského ducha Stamichmana.
V polovině dubna se pak rozjíždějí další turnusy dlouhodobých prezenčních kurzů i on-line seminářů. Nově v květnu přibude speciální desetidílný on-line kurz psaní cestopisů.
Hezké čtení Vám přeje Dana
V polovině dubna se pak rozjíždějí další turnusy dlouhodobých prezenčních kurzů i on-line seminářů. Nově v květnu přibude speciální desetidílný on-line kurz psaní cestopisů.
Hezké čtení Vám přeje Dana
„Člověk musí respektovat život. Všechny síly života. Ty lepší i ty horší, bohužel i ty nejhorší. Někdy život připomíná obrovské vlnobití, které je nutné přežít a přestát.
Nelze se vyhnout tomu nejhoršímu.
A zase, bohužel, nás otuží jen nebát se nebo i se strachem vstoupit do bouřícího moře,
a pak za odměnu vychutnat, když se vody utiší. Mezi tím si lízat rány a chystat se na další kalamity. Málokdo má tolik štěstí, aby vyplouval jen na tiché moře.“
Arnošt Lustig v knize O literatuře
![]() |
Ivan Lupták |
![]() |
Marek Bucko |
Jako nejlepší gastronomie
Jako požitkář – a kromě knih a psaní – i milovník jídla, bych pocity z navštěvování kurzů tvůrčího psaní vyjádřil takto:
Účastí na prvním víkendovém kurzu jsem objevil novou luxusní restauraci s mou nejoblíbenější kuchyní. Přečetl jsem si se zájmem ve vitríně jídelní lístek, nahlédl oknem a cítil vzdáleně lákavou vůni božských jídel. Absolvováním první čtyřdenní literární dílny (pro mě Nové Město na Moravě a Horácká Galerie) jsem vstoupil dovnitř, okusil jsem skvostné mnohachodové degustační menu všech možných chutí a poznal úžasné číšnice a číšníky. Pravidelným navštěvováním dlouhodobého kurzu jsem se stal v této luxusní gastronomicko-literární perle „štamgastem“. Své oblíbené pokrmy a dorty teď pojídám v neomezeném množství – někdy dokonce proti bontonu – jen tak polévkovou lžící. Fotím si selfíčka s majitelem, tykám si s kuchařem, občas mu i kecám do vaření. On mi naslouchá a tu a tam mě nechá i „oblíznout vařečku a dojíst krém“. Marek Bucko
V dubnu začínají další turnusy dlouhodobých kurzů.
Členové Klubu Psaní dává křídla mohou do konce března uplatnit slevové kódy,
o které lze požádat na info@danaemingerova.cz
Výhodnější ceny pro členy
Bonusem jsou lekce s tvůrci jako spisovatel Onřej Neff, „sklepáci“ David Vávra a Milan Šteindler, či režisér a scenárista Pepi Lustig.
O slevové kupony si pište na:
info@danaemingerova.cz.
To nejcennější, co dlouhodobé kurzy nabízejí, je komunita podobně naladěných lidí, kteří vám a vašemu dílu věnují svůj čas, pozornost a zpětnou vazbu. Intenzivní výuka zahrnuje deset seminářů každých 14 dní (s pauzami v době svátků a prázdnin). Začátečníci pochopí, že psaní je řemeslo jako každé jiné, které má svá pravidla. Ta je však možné porušovat, pokud to funguje. A jestli to funguje, si lze vyzkoušet v bezpečném prostředí při debatách s ostatními účastníky kurzu. Právě na zpětné vazbě je založena výuková metoda spisovatele Arnošta Lustiga, ke které se Dana Emingerová a její lektoři hlásí.
Scénaristika v Dolní Moravě
![]() |
Literární dílna na Loučeni 2.-6. března 2023. Dojmy účastníků zde. |
Chtěla bych ti moc poděkovat za kurzy, Dano. Otevíráš mi nové dveře: autorské čtení na Dobešce, literární dílna na Loučeni, víkendové kurzy, semináře scénaristiky a dramaturgie... Sedíme všichni pohromadě, necháváme mezi sebou kolovat čokoládu a diskutujeme, smějeme se... Panuje kouzelná atmosféra, kterou tvoříš. Děkuju Ti za to, co děláš. Jsem vděčná, že můžu být toho všeho součástí.
Linda Hájková