Milí přátelé psavci!
Je nás čím dál víc a baví to s námi i umělecké osobnosti
„Ten barák je inspirativní jako kráva!” řekl spisovatel Ondřej Neff na Loučeni, kde byl hlavním hostem 5. zámecké literární dílny. Kvůli nám porušil své autorské pravidlo – psát každý den – a věnoval se tlupě šílenců, jak nás označil, aby vzápětí dodal, že kdykoli za námi zase přijede.
Na brzké literární dílně pod Králickým Sněžníkem nás provede taji scénaristiky Milan Šteindler, herec, režisér a legendární sklepák. Budeme psát i pohádky o lesních bytostech, které provázejí místního horského ducha Stamichmana.
V polovině dubna se pak rozjíždějí další turnusy dlouhodobých prezenčních kurzů i on-line seminářů. Nově v květnu přibude speciální desetidílný on-line kurz psaní cestopisů.
Hezké čtení Vám přeje Dana
V polovině dubna se pak rozjíždějí další turnusy dlouhodobých prezenčních kurzů i on-line seminářů. Nově v květnu přibude speciální desetidílný on-line kurz psaní cestopisů.
Hezké čtení Vám přeje Dana
„Člověk musí respektovat život. Všechny síly života. Ty lepší i ty horší, bohužel i ty nejhorší. Někdy život připomíná obrovské vlnobití, které je nutné přežít a přestát.
Nelze se vyhnout tomu nejhoršímu.
A zase, bohužel, nás otuží jen nebát se nebo i se strachem vstoupit do bouřícího moře,
a pak za odměnu vychutnat, když se vody utiší. Mezi tím si lízat rány a chystat se na další kalamity. Málokdo má tolik štěstí, aby vyplouval jen na tiché moře.“
Arnošt Lustig v knize O literatuře
Ivan Lupták |
Marek Bucko |
Jako nejlepší gastronomie
Jako požitkář – a kromě knih a psaní – i milovník jídla, bych pocity z navštěvování kurzů tvůrčího psaní vyjádřil takto:
Účastí na prvním víkendovém kurzu jsem objevil novou luxusní restauraci s mou nejoblíbenější kuchyní. Přečetl jsem si se zájmem ve vitríně jídelní lístek, nahlédl oknem a cítil vzdáleně lákavou vůni božských jídel. Absolvováním první čtyřdenní literární dílny (pro mě Nové Město na Moravě a Horácká Galerie) jsem vstoupil dovnitř, okusil jsem skvostné mnohachodové degustační menu všech možných chutí a poznal úžasné číšnice a číšníky. Pravidelným navštěvováním dlouhodobého kurzu jsem se stal v této luxusní gastronomicko-literární perle „štamgastem“. Své oblíbené pokrmy a dorty teď pojídám v neomezeném množství – někdy dokonce proti bontonu – jen tak polévkovou lžící. Fotím si selfíčka s majitelem, tykám si s kuchařem, občas mu i kecám do vaření. On mi naslouchá a tu a tam mě nechá i „oblíznout vařečku a dojíst krém“. Marek Bucko
V dubnu začínají další turnusy dlouhodobých kurzů.
Členové Klubu Psaní dává křídla mohou do konce března uplatnit slevové kódy,
o které lze požádat na info@danaemingerova.cz
Výhodnější ceny pro členy
Bonusem jsou lekce s tvůrci jako spisovatel Onřej Neff, „sklepáci“ David Vávra a Milan Šteindler, či režisér a scenárista Pepi Lustig.
O slevové kupony si pište na:
info@danaemingerova.cz.
To nejcennější, co dlouhodobé kurzy nabízejí, je komunita podobně naladěných lidí, kteří vám a vašemu dílu věnují svůj čas, pozornost a zpětnou vazbu. Intenzivní výuka zahrnuje deset seminářů každých 14 dní (s pauzami v době svátků a prázdnin). Začátečníci pochopí, že psaní je řemeslo jako každé jiné, které má svá pravidla. Ta je však možné porušovat, pokud to funguje. A jestli to funguje, si lze vyzkoušet v bezpečném prostředí při debatách s ostatními účastníky kurzu. Právě na zpětné vazbě je založena výuková metoda spisovatele Arnošta Lustiga, ke které se Dana Emingerová a její lektoři hlásí.
Scénaristika v Dolní Moravě
Literární dílna na Loučeni 2.-6. března 2023. Dojmy účastníků zde. |
Chtěla bych ti moc poděkovat za kurzy, Dano. Otevíráš mi nové dveře: autorské čtení na Dobešce, literární dílna na Loučeni, víkendové kurzy, semináře scénaristiky a dramaturgie... Sedíme všichni pohromadě, necháváme mezi sebou kolovat čokoládu a diskutujeme, smějeme se... Panuje kouzelná atmosféra, kterou tvoříš. Děkuju Ti za to, co děláš. Jsem vděčná, že můžu být toho všeho součástí.
Linda Hájková