Přeju Vám krásné Velikonoce!
A hned začnu novinkou:
v úterý 2. května startuje desetidílný on-line kurz –Psaní cestopisů podle National Geographic. Na konci dubna se koná literární dílna v Dolní Moravě, kde budeme se sklepákem Milanem Šteindlerem pronikat do tajů scenáristiky. Tento čtvrtek rozjíždíme jarní dlouhodobé semináře pro pokročilé, zaměřené na psaní knih.
Hezké čtení Vám přeje Dana
Novinka:
PSANÍ CESTOPISŮ PODLE
NATIONAL GEOGRAPHIC
Dlouhodobý desetidílný podvečerní kurz od 2. května jednou za 14 dní
Sleva 3000 Kč do 15. dubna, o slevové kupóny si napište na info@danaemingerova.cz
Rádi cestujete a píšete blogy z cest? Chcete se uplatnit v médiích?
S Danou Emingerovou a Petrem Pravdou, dlouholetými reportéry české edice National Geographic, se dozvíte, jak být originální a vystoupit nad záplavy amatérských textů, které bývají plné dojmologií smíchaných s nezáživnými údaji z bedekrů.
Naučíte se jasně sdělit, co nového či převratného vaše cestopisy přinášejí. Brzy pochopíte nekompromisní zásadu, že PSANÍ NESMÍ BÝT NUDA. Sebelepší námět nestačí, pokud se čtenář k hlavním myšlenkám neprokouše. Vždyť kolik popsaných stránek denně hodíte rovnou do koše, když nezaujmou vaši pozornost!
On-line kurz je otevřen pro menší skupinku lidí a vůbec nevadí, je-li někdo začátečník nebo pokročilý.
Na první lekci si přineste jednostránkový příběh na téma Můj nejzajímavější zážitek z cest.
Vyznání milovníka jídla a psaní
Účastí na prvním víkendovém kurzu jsem objevil novou luxusní restauraci s mou nejoblíbenější kuchyní. Přečetl jsem si se zájmem ve vitríně jídelní lístek, nahlédl oknem a cítil vzdáleně lákavou vůni božských jídel.
Absolvováním první čtyřdenní literární dílny v Novém Městě na Moravě jsem vstoupil dovnitř, okusil jsem skvostné mnohachodové degustační menu všech možných chutí a poznal úžasné číšnice a číšníky.
A pravidelným navštěvováním dlouhodobého kurzu jsem se stal v této luxusní gastronomicko-literární perle „štamgastem“. Své oblíbené pokrmy a dorty už teď pojídám v neomezeném množství - někdy dokonce proti bontonu - jen tak polévkovou lžící. Fotím si selfíčka s majitelem, tykám si s kuchařem, občas mu i kecám do vaření. On mi naslouchá a tu a tam mě nechá i „oblíznout vařečku a dojíst krém“. Ovšem vše podle pravidel a za vzájemného respektu. K tomu zjišťuji, že se v padesáti letech těmito kurzy i vzdělávám!
Marek Bucko
„Semináře se pro mě staly tak trochu návykovými.“
Jarka Rymešová
Tento týden začínají jarní turnusy dlouhodobých kurzů tvůrčího psaní pro pokročilé.
Budou se střídat podvečerní on-line semináře s paralelním turnusem prezenčních lekcí. Jarní kurzy tvůrčího psaní povede nejen Dana, ale i Klára Dvořáková a Nataša Richterová.
O studentské slevy 75% či výhodné last-minute ceny požádejte na info@danaemingerova.cz.