Ti nejchudší, kterých je zde mnoho, to jí pouze s utřenými čili papričkami.
Vyrábí se z rostliny tofu, podobné obilí, ale s nepoměrně menšími zrníčky než mák. To se vymlátí a rozemele. Tofu je mnoho druhů, a podle toho je placka buď méně nebo více nakyslá.
Jsou ale oblasti, např. etnikum Dorze, které má domečky jak včelí úly postavené celé z bambusu. Ti si dělají placky z falešného banánovníku (Enset), který se nastrouhá a říká se jim kočo. Těsto se dělá jako na inžaru, taky se nechá kvasit a dává se do země v banánových listech, kde se nechá 3 měsíce a postupně se odebírá a peče. Nám ji nabídli s ostrou omáčkou z česneku, zázvoru, čili a soli. Med neměli, došel. Samotné to chutnalo trochu jako bramborák, šlo to, na rozdíl od inžary, která mi moc nechutnala, ale nic jiného se tu nejí.
Zadání:
Napište krátký cestovací příspěvek o jídle.