30. července 2024

Hladová - napsala Kateřina Surmová

Už nemůžu. Už fakt nemůžu. Slunce pálí a cesta pálí a bolí mě nohy a hlava a všechno a mám děsnej hlad. Asi to nebyl dobrej nápad, vydávat se takhle bez svačiny na dlouhou túru, daleko od jakýchkoliv obchodů nebo lidí uprostřed středomoří. Ale ta pláž byla údajně tak nádherná, musela jsem ji vidět. Pokud do té doby nepojdu hlady. 
No jo, vždycky, když piju - teda - ne vodu, zapomenu jíst. A tady na dovči piju furt, a pak dostávám šílený nápady na dobrodružství, který podnikám sama. 
Škobrtám přes kameny a kořeny borovic. Musím být ještě pěkně daleko od moře… Ale možná ne, vždyť támhle letí hejníčko racků! Ukažte mi cestu, prosím! 
Vtom jeden z racků, přímo nade mnou, něco upustí. Sakra, to by mi tak ještě scházelo, mít vlasy od racka. Snažím se uhnout, ale unavené nohy vypoví službu, zakopnu, kecnu sebou na zem a do klína mi spadne… rohlík. Normálně kus nějaké bagety. 
Začnu se smát a pak brečet a pak se napomenu, že musím šetřit tekutinama, a brečet přestanu. Vděčně se zakousnu do pečiva. Přece jen na tu pláž dojdu, já to vím.