2. září 2024

Anna Franková je jen normální třináctiletá holka - napsala Valentýna Hájková

Anna Franková
Čtvrtek 20. června 2024

Milá Kitty, 
v posledních dnech začíná být opravdu vedro, všichni se potí a ve třídách je k zalknutí. Zbývá už jen pár dní do prázdnin a učitelé ještě zkouší poslední nebožáky, aby je nemuseli znovu vídat i příští školní rok. 
Já jsem se všemi učiteli zadobře, a tak už raději přemýšlím, co všechno budu dělat v létě. 
Doufám, že Pim plánuje nějakou dovolenou, i když být v jednom autě s matkou a Margot není moje ideální představa prázdnin. Nejraději bych jela jen já a Pim. Je sice někdy přísný, ale mám pocit, že on jediný mě chápe. 
Jinak je doma přes prázdniny většinou klid.Hlavně proto, že Margot jezdí každé léto s různými dobročinnými organizacemi jako dobrovolník, takže se hádám převážně jen s matkou, ale ona i otec stejně chodí do práce. 
Jednou večer jsem slyšela, jak matka v kuchyni říká otci, jak si vyčítá, že jsem doma celé dny sama. Myslím si, že kdyby si to opravdu vyčítala tolik, jak říká, už dávno by mě přihlásila na nějaký tábor. Navíc, já jsem tu v létě ráda sama. 
Ach, už aby zas přišlo to bezstarostné léto, kdy budeme s Ilsou a Vilmou chodit k bazénu, dívat se na filmy, kupovat si krásné šaty, ve kterých se budeme jen tak poflakovat ulicemi, jíst zmrzlinu a smát se. Nerada bych předbíhala, ale nebránila bych se konečně i nějakému románku. 
Kluci ze školy jsou všichni sprostí, nebo nudní, ale na sešlosti u Vilmy jsem se včera setkala s jedním moc milým klukem. Je to její bratranec z třetího kolene a představil se mi jako Hello Silberberg. Na rozdíl od Vilmy, která je přirozeně klevetivá a celý den by se s námi nejraději bavila jen o klucích, byl Hello vcelku plachý. 
Uložila jsem si za úkol ho trochu rozpovídat a uvést do naší společnosti. Měl na svůj věk dost vyspělé názory a naše konverzace plynula dlouhé hodiny zcela přirozeně, on odpověděl na to, co jsem nadhodila já a já zas reagovala na jeho připomínku. 
Hellovi je už 16 a umí pěkně vyprávět o všem možném. Dala jsem mu svůj instagram. Z toho, co říkal, jsem vyrozuměla, tu zůstane až do srpna, tak budu doufat, že mi napíše a mohli bychom jít společně ven. Jak vidíš, mám na léto spoustu příjemných vyhlídek. 
S trochou štěstí už snad přežiju ty poslední dny školy.
Tvoje Anne


Zadání: 
Vyberte nějakou známou historickou či literární postavu a dosaďte ji do přítomnosti.