5. září 2024

FRANTA - NAPSALA REGINA KNAPÍKOVÁ, NATÁLIE HOVORKOVÁ, BARBORA PERNICOVÁ a MARIE RYSOVÁ

Přeju dobrej den, hele ty obroučky co jsem si tu posledně koupil, tak ty jsem přišel reklamovat, protože povězte mi, co to je za brejle, když ani nevydrží to když si na ně omylem sednu? Moje Růžena si ze mě dělala legraci, že už jsem holt starej a tlustej, večer v posteli jí to sice nevadilo, a hlavně že jsme k snídani měli zákusky, co zatáhla domů z firemního večírku. ale já vám povidám, to s těmi brýlemi je vaše chyba! 
Večer jdu s klukama do hospody, protože Pavel slaví šedesát, a já musím nějak vidět na ty kočky za pultem, snad mám ještě právo na to to vomrknout no ne? Už když na to pomyslim, mám opocenou košili!



Zadání: REKLAMACE BRÝLÍ
Vymyslete si postavu, o které musíte vědět všechno! Postava jde reklamovat brýle. Napište monolog – hovoří jen postava zákazníka (prodavače neslyšíme). Během hovoru se musíme dozvědět:
1/Co má na sobě
2/Kolik je jí let
3/Jaký je její nejlepší kamarád (ka)
4/Kdy měla první či poslední sex
5/Co ráno snídala
6/Kde bydlí






Díky za nic
Marie Rysová

Dobrý den. Haló! Jo vy máte ještě pauzu...
Tak já ještě dojím tu bagetu, já vím že je celkem odvážný snídat česnekovou pomazánku, ale já ji prostě žeru.
Sakra, teď mi trochu ukáplo, to z tý halenky vůbec nepůjde dolů.
Jo už můžu? Tak jo, No prosim vás, já jsem dostala minulej týden k třicetinám tyhle sluneční brýle, ale mně se vážně k ničemu vůbec nehodí, ona Zůza je sice moje nejvěrnější kamarádka, ale je dost zapomnětliva a nedošlo jí, že fialovou fakt nesnáším.
Tak půjde to? Ne? Že nemám účtenku?
No, mně ji Zůza zapomněla dát.
A fakt to nejde? Vy velký korporáty vůbec nemáte s lidma pochopení! To u nás ve Vejprnicích by mi to vyměnili i bez účtu a ještě k tomu tam dělá Honzovic Pepa a ten mi občas za službičku dá i slevu.
Víte co, já na vás kašlu a vážně si zajdu do tý naší optiky, stejně už je to přes dva měsíce, co jsem neměla chlapa a možná z Pepy dostanu ty brýle v modrý a ještě se slevou.
Tak díky za nic.


Už je to dávno
Natálie Hovorková

Dobrý den, máte ještě otevříno?
No výborně už jsem se bála, že jdu na starý kolena zbytečně. Snažila jsem si vybrat na sebe to nejlepší, co v té staré skříni mám, tyhle šaty s puntíky. No, než jsem si to uvědomila, už byly 4 hodiny.
No, kvůli tomu tady nejsem žejo. Brýle se mi rozbily, to takhle sedím na zahrádce u domu, Bydlím ve Starém Lískovci víte? A snídala jsem čaj a vánočku. Najednou jsem usnula, a když jsem se probudila brýle nikde. Křup, uslyšela jsem, bylo to nahlas nu. A na zemi brýle, rozbité. Musela jsem zavolat Ivanku, to je sousedka a moje dlouholetá přítelkyně. Známe se už z dob, kdy můj manžel ještě žil. Nebožtík, už to bude nejmíň 20 - 25 let. To byly doby. To jsme byli ještě čiperní a měla jsem sílu, i si zaskotačit. Teď už žiji sama.
Co? Že budete brzy zavírat?
Nate, tady ty brýle, myslíte, že půjdou spravit nebo vyměnit? Ano? Dekuji pěkně, jste zlatíčko.


Jarinka 
Barbora Pernicová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, můžu tyhle brýle reklamovat? Upadla jim nožička a vypadlo sklíčko. Jo, jak dlouho je mám? No, už fakt dlouho, když jsem byla cinkat klíčema 17. listopadu, tak jsem je měla nový, to mi bylo dvacet. Jo, tehdy ty brýle ještě za něco stály. Aha, to vaše optika ještě neexistovala? Že jsem je koupila jinde? To ne, paměť mi slouží, byla to vaše optika na Staromáku, pod mým bytem, vedle jsem v butiku koupila tuhle modrou halenku, ježis, je pokecaná od vajíček ze snídaně, achjo. Ne, určitě je to vaše optika a myslím že mám nárok na reklamaci, účtenku nemám, ztratila jsem ji teďka při stěhování, potom co mě bývalý manžel podvedl, ten hajzl, spí s každou kromě mě, hele vy už zavíráte? A co moje brýle? Moje kamarádka Helenka je právnička, ta vám způsobí pořádný problémy, to uvidíte!